NVJ compleet lid

— woensdag 1 juli 2020, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Personeel L1 zegt vertrouwen op in RvC na gedwongen vertrek directieleden

Personeel L1 zegt vertrouwen op in RvC na gedwongen vertrek directieleden
Het personeel van L1 is boos over het plotse vertrek van twee goed functionerende collega's.

Vrijwel het voltallige personeel van de regionale omroep L1 heeft het vertrouwen in de huidige Raad van Commissarissen (RvC) opgezegd, na het gedwongen vertrek van twee directeur-bestuurders van de omroep. De Ondernemingsraad zegt verbijsterd te zijn over de gang van zaken. Laatste wijziging: 1 juli 2020, 09:45

Commercieel directeur Emiel van der Wal en operationeel directeur Bert Lemmens kregen onlangs te horen dat hun contract per 1 juli eindigt. Voor de afdelingen waaraan zij leiding gaven (Sales & Marketing en Mediafaciliteiten) zijn nog geen opvolgers benoemd.

Het handelen van de Raad brengt de continuïteit van L1 in gevaar, vindt de Ondernemingsraad. Dat er geen opvolgers zijn benoemd, is problematisch - zeker met huidige uitdagingen rond corona.

“Dat betekent dat we vanaf morgen geen directie meer hebben. Bovendien hebben de nieuwe directeuren maanden nodig om zich in te werken en het bedrijf te leren kennen, terwijl we middenin coronatijd zitten en nu de begroting voor volgende jaar moeten maken. We hebben nu echt mensen nodig die L1 door en door kennen. Dit is totaal onverantwoord”, aldus de Ondernemingsraad.

Op 30 juni was er een personeelsbijeenkomst om over het conflict te praten, meldt L1. Er is onbegrip dat goed functionerende collega’s worden weggestuurd. “Het gaat om twee mensen op cruciale plekken in het bedrijf die beiden veel kennis hebben”, aldus een werknemer.

De Ondernemingsraad vraagt zich in een open brief [.pdf] aan de voorzitter Hans Coppus af welk probleem met het vertrek van Van der Wal en Lemmens precies wordt opgelost.

De RvC zegt voor de commercieel directeur een vervanger te hebben, maar onduidelijk is wie en per wanneer die begint. De Ondernemingsraad vindt dat de sollicitatieprocedure bovendien geen schoonheidsprijs verdient, aangezien de voltallige RvC in de sollicitatiecommissie zat. Meer bij L1mburg

Bekijk meer van

L1

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.