— donderdag 25 februari 2021, 11:05 | 0 reacties, praat mee

L1: bonden en RvC blijven ‘constructief’ in gesprek; volgende week ultieme laatste poging

Jean-Pierre Geusens | Novum Regiofoto

Vakbonden NVJ, CNV en FNV zetten gesprekken voort met de Raad van Commissarissen over de situatie bij regionale omroep L1. Concrete oplossingen zijn er nog niet, aldus een intranetbericht dat vanochtend is gepubliceerd. Volgende week dinsdag wordt verder gepraat. Laatste wijziging: 25 februari 2021, 11:08

“Ook nu weer was sprake van een open en constructieve inzet van allen, vanuit het gezamenlijke doel om te komen tot een oplossing voor L1 en al haar medewerkers”, schrijven de Raad en Stichting Omroep Limburg (SOL), eigenaar van de zendmachtiging.

Het is al maanden onrustig bij de omroep, waar de stijl van leidinggeven van directeur Elbers tot een vertrouwensbreuk met het personeel heeft geleid. Het personeel besloot twee keer tot een werkonderbreking uit protest over de ontstane situatie.

Niet nader geduide “diverse scenario’s” zouden bij de gesprekken tussen raad en bonden de revue zijn gepasseerd. Gesprekken zijn in goed overleg opgeschort tot dinsdag 2 maart, al wordt die dag genoemd als “de ultieme poging om tot een gezamenlijke uitkomst te komen”.

Zolang de gesprekken lopen is een gang naar de Ondernemingskamer over het conflict aangehouden. Arthur Maandag schreef over die stap voor Villamedia een analyse.

Bekijk meer van

Peter Elbers L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.