— donderdag 11 februari 2021, 12:28 | 0 reacties, praat mee

Bonden willen met L1’s RvC in gesprek; verbazing over gang naar Ondernemingskamer

ANP

Diverse vakbonden, waaronder journalistenvereniging NVJ, willen op een zo'n kort mogelijke termijn met de Raad van Commissarissen (RvC) van regionale omroep L1 in gesprek. Centraal staat de crisissituatie bij de omroep, nadat het personeel het vertrouwen in omroepdirecteur Elbers opzegde. Laatste wijziging: 11 februari 2021, 12:34

Bonden CNV, FNV en NVJ kregen van het personeel van L1 het mandaat om met de RvC in gesprek te gaan. De RvC geeft echter de voorkeur aan een gang naar de rechter, via de Ondernemerskamer. Dit landelijk Nederlands rechterlijk orgaan zou het bedrijf moeten doorlichten om “problemen met een lange ontstaansgeschiedenis” te identificeren.

Eind januari stuurde de Ondernemingsraad van L1 een brandbrief aan de raad over de situatie, het gebrek aan vertrouwen en zorgen over conceptplannen om personeel te controleren. Die werden pas onlangs, na meerdere werkonderbrekingen, naar de prullenmand verwezen.

Tegenover De Limburger (enkel in print, red.) zegt NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz verrast te zijn over de stap naar de Ondernemingskamer, aangezien afronding van die procedure lang kan duren. Shirbaz noemt een maandenlang onderzoek onwenselijk, gezien de huidige ongezonde situatie binnen de omroep. Shirbaz verbaast zich over de stap, omdat de RvC zelf nog geen poging heeft gedaan om de crisissituatie te bezweren.

“Pas als zo’n oplossing wordt geblokkeerd, ligt een gang naar de rechter in de rede. De RvC heeft de macht om per direct tot een oplossing te komen”, aldus Shirbaz. Hij verwacht meer acties onder het personeel als de RvC geen gesprek aangaat met de bonden. Meer bij NVJ / 1Limburg

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.