— donderdag 11 februari 2021, 12:28 | 0 reacties, praat mee

Bonden willen met L1’s RvC in gesprek; verbazing over gang naar Ondernemingskamer

ANP

Diverse vakbonden, waaronder journalistenvereniging NVJ, willen op een zo'n kort mogelijke termijn met de Raad van Commissarissen (RvC) van regionale omroep L1 in gesprek. Centraal staat de crisissituatie bij de omroep, nadat het personeel het vertrouwen in omroepdirecteur Elbers opzegde.

Bonden CNV, FNV en NVJ kregen van het personeel van L1 het mandaat om met de RvC in gesprek te gaan. De RvC geeft echter de voorkeur aan een gang naar de rechter, via de Ondernemerskamer. Dit landelijk Nederlands rechterlijk orgaan zou het bedrijf moeten doorlichten om “problemen met een lange ontstaansgeschiedenis” te identificeren.

Eind januari stuurde de Ondernemingsraad van L1 een brandbrief aan de raad over de situatie, het gebrek aan vertrouwen en zorgen over conceptplannen om personeel te controleren. Die werden pas onlangs, na meerdere werkonderbrekingen, naar de prullenmand verwezen.

Tegenover De Limburger (enkel in print, red.) zegt NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz verrast te zijn over de stap naar de Ondernemingskamer, aangezien afronding van die procedure lang kan duren. Shirbaz noemt een maandenlang onderzoek onwenselijk, gezien de huidige ongezonde situatie binnen de omroep. Shirbaz verbaast zich over de stap, omdat de RvC zelf nog geen poging heeft gedaan om de crisissituatie te bezweren.

“Pas als zo’n oplossing wordt geblokkeerd, ligt een gang naar de rechter in de rede. De RvC heeft de macht om per direct tot een oplossing te komen”, aldus Shirbaz. Hij verwacht meer acties onder het personeel als de RvC geen gesprek aangaat met de bonden. Meer bij NVJ / 1Limburg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.