— donderdag 17 september 2020, 16:59 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraad L1 start kort geding om benoeming directeur ongedaan te maken

© Jean-Pierre Geusens / Novum

De Ondernemingsraad (OR) van de regionale omroep L1/SOL rest niets anders dan een kort geding te beginnen om de benoeming van de directeur ongedaan te maken. Ondanks nieuwe gesprekken hebben de Raad van Commissarissen (RvC) en de OR geen uitweg kunnen vinden uit het conflict over de benoeming.

De Ondernemingsraad dreigde vorige week al met een kort geding toen bleek dat de RvC Peter Elbers had benoemd als directeur-bestuurder van de regionale omroep, zonder de OR te kennen in dat besluit. Managementteam en ondernemingsraad waren vooraf niet over het besluit ingelicht. De OR schreef toen: “de RvC heeft daarom gehandeld in strijd met het wettelijke adviesrecht van de OR als ook met de afspraken die met de OR zijn gemaakt. De OR is van mening dat de wet hierdoor met voeten getreden wordt”.

Na de dreiging met het kort geding nodigde de Raad van Commissarissen de OR vorige week vrijdag uit voor gesprekken. Ze kwamen met een voorstel, waar de OR niet mee akkoord kon gaan. Er volgde weer een tegenvoorstel van de OR, maar de deadline van dat voorstel, afgelopen dinsdag, is niet gehaald. Daardoor voelt de OR zich nu genoodzaakt juridische stappen te ondernemen.

De Ondernemingsraad meldt dat de RvC reeds heeft toegezegd om mee te werken om zo snel mogelijk een datum voor een kort geding te krijgen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.