— donderdag 4 februari 2021, 13:32 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe werkonderbreking bij L1

© Pierre Geusens / Novum

Voor de tweede dag op rij heeft het personeel van de regionale publieke omroep L1 een werkonderbreking gehouden. Ook beraden de werknemers zich op vervolgacties, meldt L1. Oorzaak van de onrust is de vertrouwensbreuk met directeur Peter Elbers.

De werkonderbreking was van 12:30 tot 13:30 uur.

Woensdagavond was er spoedoverleg tussen de Ondernemingsraad en de Raad van Commissarissen , maar dat heeft geen concreet resultaat opgeleverd om de bestuurlijke crisis op te lossen. Het personeel wil voor carnaval (15 februari) een definitieve oplossing voor de vertrouwensbreuk met de directeur.

Door zijn autoritaire stijl van leidinggeven en gebrek aan communicatie zitten verschillende medewerkers ziek thuis, meldt de omroep, onder wie twee van de drie MT-leden. Daarnaast kunnen ook de conceptplannen voor internet- en sociale mediabeleid, waarbij de directie inzage krijgen in alle mails en internetverkeer van werknemers en hun sociale media, en het installeren van verborgen camera’s op de redactie, op flinke kritiek rekenen. De hoofdredactie van L1 verzet zich fel tegen deze voorstellen.

De Ondernemingsraad stelt bij monde van vice-voorzitter Rudi Ebbinge, dat de noodkreten van het personeel geen indruk maken op de Raad van Commissarissen. “Wat moet er in hemelsnaam gebeuren om hen wakker te schudden.” Meer bij L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.