— vrijdag 27 maart 2020, 16:09 | 0 reacties, praat mee

Kijktip: de laatste uitzending van De Wereld Draait Door

© Jeroen Jumelet / Kippa

De Wereld Draait Door (DWDD) is vanavond voor het laatst te zien op televisie. Vanwege de coronacrisis heeft DWDD een ander einde gekregen dan verwacht.

Na vijftien seizoenen en 2428 afleveringen zet presentator Matthijs van Nieuwkerk een punt achter De Wereld Draait Door. Hij gaf half februari aan vanaf volgend jaar voor BNNVARA “een lange reeks zaterdagavondprogramma’s” te gaan maken.

Vanwege de coronacrisis heeft DWDD een ander einde dan verwacht gekregen. Zo is er al twee weken geen publiek meer aanwezig en werden sommige uitzendingen drastisch ingekort vanwege ingelaste persconferenties en toespraken. Er wordt met minder redacteuren gewekrt en sommge gasten durfden niet meer te komen. In de afgelopen weken verdubbelde wel het aantal kijkers en werden verschillende records neergezet met maandag zelfs 4,6 miljoen kijkers.

De uitzending van vrijdagavond zal vanwege de coronacrisis minder feestelijk zijn dan aanvankelijk was bedacht. “Wat we hadden bedacht voor een feestelijke uitzending, dat kan niet. Dus moesten we opnieuw nadenken over hoe we toch een mooie laatste uitzending konden maken. We hebben nu iets bedacht waarvan we hopen dat de kijkers het leuk vinden”, zegt eindredacteur Igor Misev bij de NOS.

“Het doet pijn om niet met z’n allen de allerlaatste uitzending van DWDD te kunnen beleven”, zegt hoofdredacteur Koekkoek. “Er zal maar een klein groepje redacteuren aanwezig zijn en de parade aan gasten, muzikanten en artiesten die we hadden uitgenodigd kunnen grotendeels niet meer komen.”

Bekijk meer van

Matthijs van Nieuwkerk DWDD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.