— woensdag 12 februari 2020, 10:20 | 0 reacties, praat mee

Matthijs van Nieuwkerk vertrekt bij DWDD; nieuw vooravondprogramma in de maak

De Wereld Draait Door vierde in 2017 het tienjarig bestaan | ANP

Matthijs van Nieuwkerk stopt na vijftien seizoenen als presentator van het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). Hij maakt het lopende seizoen nog wel af. Dat heeft de redactie bekendgemaakt. Van Nieuwkerk zal vanaf volgend jaar voor BNNVARA "een lange reeks zaterdagavondprogramma's" maken.

Van Nieuwkerk heeft voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA. Geruchten van een aanstaande overstap ‘naar de commerciëlen’ zijn daarmee definitief ontkracht.

Op vrijdag 27 maart zet Van Nieuwkerk een punt achter De Wereld Draait Door. De omroep werkt aan een nieuw programma op de vooravond van NPO 1. Van Nieuwkerk noemt zijn periode bij DWDD, dat in het bestaan diverse televisieprijzen won, “een weergaloos avontuur”.

“We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen”, aldus de presentator. Meer bij BNNVARA

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.