word studentlid

— dinsdag 17 maart 2020, 08:31 | 1 reactie, praat mee

Meer ruimte tussen gasten bij praatprogramma’s

Meer ruimte tussen gasten bij praatprogramma’s
© Freek van den Bergh / ANP

Publiek werd bij sommige tv-programma's al geweerd om te voorkomen dat het coronavirus COVID-19 verder wordt verspreid. Naar aanleiding van de meeste recente reeks overheidsmaatregelen hebben tv-programma's maandag nieuwe maatregelen genomen. Laatste wijziging: 17 maart 2020, 15:43

Zo is in RTL Boulevard de bank vervangen door stoeltjes voor gasten, om zo meer afstand tussen de mensen te creëren. Ook bij de desk stonden de vaste presentatoren net iets verder uit elkaar dan gewoonlijk.

Dat was hetzelfde beeld bij de talkshows DWDD en Jinek. Deze programma’s werden sowieso, net als eind vorige week, opgenomen zonder publiek. Ook bij Op1 zaten de gasten iets meer van elkaar verwijderd.

In het programma Veronica Inside was niets aan de opstelling veranderd; vaste tafelgenoten Wilfred Genee, René van der Gijp, Hans Kraaij en Johan Derksen zaten net als anders bij elkaar aan de tafel. Derksen zei niets aan zijn leven te veranderen vanwege het virus. Hij zei nog gewoon handen te schudden. Meer bij RTL Nieuws

Lees ook:
Coronavirus: Omroep MAX weert publiek bij opnamen (12 maart 2020)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Raymond Timmermans, 17 maart 2020, 14:05

Geïnspireerd door het coronavirus – is het toch nog ergens goed voor - wil ik jullie er weer eens op wijzen dat we in Nederland een heel goed toegerust netwerk hebben van regionale omroepen inclusief studio’s, materiaal en mensen. Laten we dat met zijn allen wat meer onderkennen en er wat meer gebruik van maken. Laten we als we programma’s willen maken met gasten uit het hele land steeds vaker overwegen om die naar een van de regionale studio’s te verwijzen. Maak dan de noodzakelijke verbinding en probeer zo de beoogde samenspraak te realiseren. Dat kan zowel in journaals, programma’s als Nieuwsuur, DWDD, OP1 enzovoort. Maar ook omgekeerd in regionale praat- en nieuwsprogramma’s. Het argument dat je dan publiek mist, gaat in deze tijd van het coronavirus niet meer op. En dus een extra reden om het eens anders te gaan doen. Met als bijeffect dat we nog meer accentueren dat de publieke omroep er is voor en van ons allemaal. Een idee?
Met vriendelijke groet,
Raymond Timmermans
(gepensioneerd journalist;ex Omroep West)


Maar nog steeds denk ik: laten we dat met zijn allen wat meer onderkennen en er wat meer gebruik van maken. Laten we als we programma’s willen maken met gasten uit het hele land steeds vaker overwegen om die naar een van de regionale studio’s te laten gaan. Maak dan de noodzakelijke verbinding en probeer zo de beoogde samenspraak te realiseren. Dat kan zowel in journaals, programma’s als Nieuwsuur, OP1 enzovoort. Maar ook omgekeerd in regionale praat- en nieuwsprogramma’s.

Het argument dat je dan publiek mist, gaat in deze tijd van het coronavirus niet meer op. En dus een extra reden om het eens anders te gaan doen.

Met als bijeffect dat we nog meer accentueren dat de publieke omroep er is voor en van ons allemaal. Een idee?

Met vriendelijke groet,

Raymond Timmermans

(gepensioneerd journalist; ex Haagse Courant; ex Omroep West)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.