— dinsdag 16 oktober 2018, 07:57 | 1 reactie, praat mee

‘Journalist Khashoggi omgekomen bij ondervraging in consulaat’

Journalist Jamal Khashoggi is overleden bij een hardhandige ondervraging op het Saudische consulaat in Instanbul, meldt RTL Nieuws op basis van berichtgeving van CNN. De Saudische autoriteiten gaan naar verwachting deze nieuwe verklaring hanteren voor de verdwijning van de journalist op 2 oktober. Het nieuwe Saudische verweer, na bijna twee weken van ontkenning, geeft geen antwoord op de vraag waar het lichaam van Khashoggi nu is.

De ondervraging zou niet officieel zijn gesanctioneerd.  De ondervragers, die volgens Turkije speciaal naar het consulaat zijn afgereisd en dezelfde dag naar Saudi-Arabië terugkeerden, zouden zonder kennis of instemming van de autoriteiten met een regeringsvliegtuig op pad gegaan.

In de Turkse pers is gespeculeerd dat de journalist nadien met een speciaal meegebrachte botzaag in stukken is gezaagd en met een busje is afgevoerd. De slecht vol te houden ontkenning van de Saudische autoriteiten dat ze iets met Khashoggi’s verdwijning te maken hadden kost hen internationaal veel aanzien. Diverse Westerse partners stappen uit een prestigieuze jaarlijkse investeringsconferentie.

Saudi-Arabië wil verdere speculatie voorkomen door te dreigen met celstraf en boetes voor ‘handelaren in geruchten’.

Bekijk meer van

Jamal Khashoggi

Praat mee

1 reactie

Wim Theunisse, 16 oktober 2018, 23:21

Alweer een journalist vermoord. Welke door mij bij voorbaat godverdomde klootzak heeft dat op zijn geweten!
@ F.B.I. + @ Europol> spoor die hufter a.u.b. op en breng de aanstichter over naar de oudste spaanse gevangenis om daar zijn proces af te wachten.
B.v. dank

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.