website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Journalist Khashoggi omgekomen bij ondervraging in consulaat’

Dolf Rogmans — Geplaatst in moord op dinsdag 16 oktober 2018, 07:57

Nieuws Journalist Jamal Khashoggi is overleden bij een hardhandige ondervraging op het Saudische consulaat in Instanbul, meldt RTL Nieuws op basis van berichtgeving van CNN. De Saudische autoriteiten gaan naar verwachting deze nieuwe verklaring hanteren voor de verdwijning van de journalist op 2 oktober. Het nieuwe Saudische verweer, na bijna twee weken van ontkenning, geeft geen antwoord op de vraag waar het lichaam van Khashoggi nu is.

De ondervraging zou niet officieel zijn gesanctioneerd.  De ondervragers, die volgens Turkije speciaal naar het consulaat zijn afgereisd en dezelfde dag naar Saudi-Arabië terugkeerden, zouden zonder kennis of instemming van de autoriteiten met een regeringsvliegtuig op pad gegaan.

In de Turkse pers is gespeculeerd dat de journalist nadien met een speciaal meegebrachte botzaag in stukken is gezaagd en met een busje is afgevoerd. De slecht vol te houden ontkenning van de Saudische autoriteiten dat ze iets met Khashoggi’s verdwijning te maken hadden kost hen internationaal veel aanzien. Diverse Westerse partners stappen uit een prestigieuze jaarlijkse investeringsconferentie.

Saudi-Arabië wil verdere speculatie voorkomen door te dreigen met celstraf en boetes voor ‘handelaren in geruchten’.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Wim Theunisse, 16 oktober 2018, 23:21

    Alweer een journalist vermoord. Welke door mij bij voorbaat godverdomde klootzak heeft dat op zijn geweten!
    @ F.B.I. + @ Europol> spoor die hufter a.u.b. op en breng de aanstichter over naar de oudste spaanse gevangenis om daar zijn proces af te wachten.
    B.v. dank

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.