— maandag 13 augustus 2018, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Gijs van Dam klaagt Jelle Brandt Corstius opnieuw aan

Gijs van Dam - © Olaf Kraak / ANP

Tv-producent Gijs van Dam heeft een nieuwe aanklacht wegens smaad en laster ingediend tegen Jelle Brandt Corstius. Dat zegt zijn advocaat Peter Plasman in een gesprek met Trouw. Een eerdere aanklacht wegens smaad van Van Dam tegen de journalist werd vorige maand geseponeerd.

Brandt Corstius liet vorige maand in een persverklaring weten dat hij geen seconde spijt heeft gehad van zijn verhaal dat hij jaren geleden seksueel is misbruikt door Van Dam. Van Dam wordt in die verklaring in één adem genoemd met Harvey Weinstein en Bill Cosby. “We hebben daarom een nieuwe aanklacht wegens smaad ingediend bij de officier van justitie”, aldus Plasman. Het OM bevestigt dat de aanklacht binnen is.

Ook gaat Van Dam in beroep tegen de beslissing van het OM om de zaak te seponeren. Vorige maand werd bekend dat justitie Van Dam en Brandt Corstius niet gaat vervolgen. De twee hadden vorig jaar aangifte gedaan tegen elkaar. Brandt Corstius had Van Dam beschuldigd van seksueel misbruik. Van Dam deed vervolgens aangifte van smaad en laster.

Het OM heeft de afgelopen maanden uitvoerig onderzoek gedaan, maar concludeerde dat er in beide zaken geen grond is voor vervolging. Van Dam legt zich daar niet bij neer en gaat in hoger beroep. Meer bij de NOS / Trouw

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.