— donderdag 8 september 2016, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn voor Big Brother Awards 2016 geopend

In 2014 schoof klokkenluider Edward Snowden per videoconferentie aan | Evert Elzinga / ANP

Privacyvoorvechters Bits of Freedom nodigt iedereen uit om privacyschendingen en privacyschenders te nomineren voor de komende editie van de Big Brother Awards. Tot 16 oktober mag worden ingestuurd, waarna voor de drie het vaakst genoemde partijen een stemronde volgt.

Op 14 november wordt tijdens een gala in de Stadsschouwburg Amsterdam de definitieve ‘winnaar’ onthuld. Vorig jaar haalde winnaar minister Plasterk de prijs zelf op. Hij was trots de prijs te hebben gewonnen voor zijn wetsontwerp voor sleepnetbevoegdheden voor inlichtingendiensten. Plasterk stelde dat feit dat er in Nederland geen grote terroristische aanslag heeft plaatsgevonden aantoont dat die veiligheid permanent bevochten moet worden.

Ook zal dit jaar weer de Felipe Rodriguez Award worden toegekend, een prijs die positieve ontwikkelingen rond privacy beloont. Oostenrijker Max Schrems won die in 2015 voor zijn strijd tegen datahonger van Facebook. Meer bij Bits of Freedom

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.