website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Illustrator TRIK exposeert zijn journalistieke portretten uit Villamedia

Linda Nab — Geplaatst op donderdag 17 mei 2018, 11:30

© TRIK

Nieuws Dieuwke Wynia, Humberto Tan, Rob Wijnberg, Peter Vandermeersch, Franska Stuy, Danny Ghosen, Teun van de Keuken. De afgelopen vijf jaar vervaardigde illustrator en cartoonist TRIK voor Villamedia een bonte verzameling portretten van journalisten. Van 19 mei t/m 9 juni is een selectie van 33 portretten te zien op de expositie ‘HEADLINES, journalistieke portretten’ in Kunst centrum Haarlem.

TRIK maakte de eerste jaren van zijn carrière vooral naam als politiek cartoonist. Pas de laatste jaren waagde hij zich voor het eerst aan portretten. ‘Daarvoor vermeed ze juist, omdat ik het niet echt mijn stijl vond’, vertelde hij onlangs in een interview aan Villamedia. ‘Maar uiteindelijk blijk ik er goed mee uit de voeten te kunnen zolang ik het maar op mijn eigen manier doe. Puur alleen een hoofd vind ik niet interessant. Natuurlijk, het moet een treffend beeld zijn, maar mijn kwaliteit is om de sfeer van zo iemand neer te zetten. De elementen eromheen.’

HEADLINES maakt onderdeel uit van de Stripdagen Haarlem 2018, die als thema ‘De maakbare mens – 200 jaar Frankenstein’ hebben meegekregen. Volgens de organisatie laat TRIK met zijn portretten zien hoe hij ‘als een ware constructivist en moderne Dr. Frankenstein’ portretten samenstelt en modelleert.

De expositie wordt op zaterdag 19 mei om 15.00 uur geopend door NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman, wiens portret ook op de tentoonstelling te zien zal zijn.

Op zaterdag 26 mei (13.00-14.00 uur) en zondag 3 juni (14.00-15.00 uur) verzorgt TRIK een Masterclass, waarin hij uitleg geeft bij het getoonde werk, hoe hij te werk gaat en welke beeldende keuzes hij maakt tijdens het maken van de portretten.

Kunst centrum Haarlem is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00- 17.00 uur. Extra openingsdagen tijdens de stripdagen: zondag 26 mei en zondag 3 juni van 12.00-17.00 uur. Gratis toegang.
Kijk voor meer info op: Stripdagenhaarlem.nl.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.