— donderdag 9 augustus 2018, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Honderden nieuwswebsites VS blokkeren verkeer uit Europa

Ruim twee maanden na het van kracht worden van de nieuwe Europese privacyregels zijn nog steeds honderden Amerikaanse nieuwssites onbereikbaar voor Europeanen. De Amerikanen blokkeren hun sites uit angst de Europese regels te schenden.

Dat schrijft Niemanlab, een Amerikaanse website over journalistieke innovatie. Zij hadden contact met de Brit Joseph O’Connor, die zegt een overzicht te hebben gemaakt van zeker 1000 websites die verkeer uit Europa blokkeren.

Daaronder ongeveer een derde van de 100 grootste nieuwssites in Amerika, waaronder Chicago Tribune, New York Daily News, Dallas Morning News, Newsday en The Virginian-Pilot.

Niemanlab noteert verbazing en irritatie bij Europeanen en Amerikanen die Europa bezoeken. Irritatie dat de bedrijven nog steeds niet willen voldoen aan de Europese regelgeving en verbazing dat ze omzet mislopen. De 500 miljoen Europeanen en 16 miljoen Amerikanen die jaarlijks Europa bezoeken kunnen een aantrekkelijke inkomstenbron zijn.

Meer bij Niemanlab

Lees ook:
Buitenlandse sites niet bereikbaar vanwege AVG

Bekijk meer van

Verenigde Staten GDRP EU AVG Amerika

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.