— vrijdag 25 mei 2018, 15:41 | 0 reacties, praat mee

Buitenlandse sites niet beschikbaar voor Europese gebruikers door AVG-wetgeving

© Rob Engelaar / ANP

De nieuwe Europese privacyregels die vandaag officieel zijn ingegaan stellen diverse Amerikaanse bedrijven voor problemen. Om maar geen boetes of andere juridische problemen te krijgen blokkeren ze de toegang tot hun sites voor Europese gebruikers. Zo is de bijvoorbeeld de site van de krant Los Angeles Times niet meer beschikbaar.

De krant schrijft in een verklaring dat de site in de meeste Europese landen niet beschikbaar is, maar dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Ook het Amerikaanse medianetwerk A + E blokkeert Europese gebruikers.

De Britse krant The Guardian meldt dat andere sites gebruikers dwingen de nieuwe voorwaarden te accepteren. Zo ook de site van de Amerikaanse publieke omroep NPR. Gaan bezoekers niet akkoord dan komt de gebruiker vervolgens uit op een plain-text versie van de site, die eruitziet alsof de wereld sinds 1996 niet meer is geüpdate.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.