— vrijdag 25 mei 2018, 15:41 | 0 reacties, praat mee

Buitenlandse sites niet beschikbaar voor Europese gebruikers door AVG-wetgeving

© Rob Engelaar / ANP

De nieuwe Europese privacyregels die vandaag officieel zijn ingegaan stellen diverse Amerikaanse bedrijven voor problemen. Om maar geen boetes of andere juridische problemen te krijgen blokkeren ze de toegang tot hun sites voor Europese gebruikers. Zo is de bijvoorbeeld de site van de krant Los Angeles Times niet meer beschikbaar. Laatste wijziging: 25 mei 2018, 15:47

De krant schrijft in een verklaring dat de site in de meeste Europese landen niet beschikbaar is, maar dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Ook het Amerikaanse medianetwerk A + E blokkeert Europese gebruikers.

De Britse krant The Guardian meldt dat andere sites gebruikers dwingen de nieuwe voorwaarden te accepteren. Zo ook de site van de Amerikaanse publieke omroep NPR. Gaan bezoekers niet akkoord dan komt de gebruiker vervolgens uit op een plain-text versie van de site, die eruitziet alsof de wereld sinds 1996 niet meer is geüpdate.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.