Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 7 december 2023, 15:31 | 0 reacties, praat mee

Resultaten onderzoek werkcultuur NPO verschijnen eind januari

© Owen O’Brien

De resultaten van het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) moeten in principe eind januari volgend jaar verschijnen. Dat heeft commissievoorzitter Martin van Rijn donderdag gezegd in het radioprogramma 'Sven op 1'. Laatste wijziging: 8 december 2023, 09:44

“We hebben iets meer dan 200 mensen gesproken. Er is een enquête geweest waarin ongeveer 2.000 mensen aan hebben deelgenomen, dus je kunt je voorstellen dat het een kluit werk is. Maar het eind is hopelijk in zicht.”

Het rapport en een bijbehorend actieplan zou eigenlijk afgelopen zomer al gepresenteerd worden, maar dat werd opgeschoven omdat meer tijd nodig was. De OGCO werd vorig jaar november in het leven geroepen nadat de Volkskrant een artikel had gepubliceerd over vermeend grensoverschrijdend gedrag van onder anderen Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door (DWDD). Aanvankelijk zou er alleen onderzoek worden gedaan naar DWDD. Dat werd verbreed nadat meer meldingen binnenkwamen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

De voorzitter maakt nog wel een klein voorbehoud over de precieze datum. Op de vraag van Kockelmann of uitloop nog mogelijk is, zegt Van Rijn: “Zoals wij nu kunnen inschatten: eind januari daar hebben wij goede hoop op. Zeg nooit nooit, leer ik in dit vak, maar wij doen ons uiterste best om dat te halen.”

Op1
het gesprek ging ook nog even over het stopzetten van Op1 en de manier waarop dat is gegaan. van Rijn: “ik heb ook uit de krant gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun baan veranderde. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen.” [] Ik kan me voorstellen dat mensen zich daar zorgen over maken. Tot een normale werkcultuur behoort natuurlijk dat je mensen entjes informeert over wat er gaat veranderen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.