training eu starters

— woensdag 26 december 2018, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Het best gelezen op Villamedia #4: interview met Bart Nijman van GeenStijl

© TRIK

GeenStijl stond dit jaar te koop. Maar, vroeg NRC zich af: wie heeft er nog interesse? ‘Geen grote uitgever durft er nog zijn vingers aan te branden’, voorspelde mediadeskundige Marianne Zwagerman. Zeker niet na de boycot die het weblog trof nadat honderd mediavrouwen adverteerders opriepen om GeenStijl te boycotten na een seksistische grap over een Volkskrant journaliste.

Dus toog verslaggever Boudewijn Geels naar de GeenStijl-burelen voor een gesprek met adjunct-hoofdredacteur Bart Nijman, alias van Rossem. Een van de best gelezen interviews van het afgelopen jaar. ‘Mensen mogen van alles van ons vinden. See if we care. Maar je gaat níet aan de inkomsten van een ander medium zitten. Al dat geklaag, het is zóó saai! Saai en lui. Laatst ook dat weer protest tegen het boekenweek¬thema “De moeder de vrouw”. Dat larmoyante gejammer over wie wat wel en niet mag schrijven’, aldus Nijman. Over de uitspraak van Zwagerman: ‘We zullen zien’.

Twee maanden later bleek overigens haar gelijk, toen uitlekte dat de hoofdredactie van GeenStijl de titel zelf gaat overnemen. Ze betalen er niets voor, en krijgen zelfs wat geld mee om de eerste periode te overbruggen.

Lees terug:
- Bart Nijman van GeenStijl: ‘Dit is de meest vrije ruimte van alle Nederlandse redacties’
- Hoofdredactie neemt GeenStijl over van Mediahuis

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en lijstjes maken. Tot het einde van het jaar publiceren we daarom de top tien best gelezen stukken op Villamedia in 2018.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.