website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Het best gelezen op Villamedia #4: interview met Bart Nijman van GeenStijl

Linda Nab — Geplaatst op woensdag 26 december 2018, 14:00

© TRIK

Nieuws GeenStijl stond dit jaar te koop. Maar, vroeg NRC zich af: wie heeft er nog interesse? ‘Geen grote uitgever durft er nog zijn vingers aan te branden’, voorspelde mediadeskundige Marianne Zwagerman. Zeker niet na de boycot die het weblog trof nadat honderd mediavrouwen adverteerders opriepen om GeenStijl te boycotten na een seksistische grap over een Volkskrant journaliste.

Dus toog verslaggever Boudewijn Geels naar de GeenStijl-burelen voor een gesprek met adjunct-hoofdredacteur Bart Nijman, alias van Rossem. Een van de best gelezen interviews van het afgelopen jaar. ‘Mensen mogen van alles van ons vinden. See if we care. Maar je gaat níet aan de inkomsten van een ander medium zitten. Al dat geklaag, het is zóó saai! Saai en lui. Laatst ook dat weer protest tegen het boekenweek¬thema “De moeder de vrouw”. Dat larmoyante gejammer over wie wat wel en niet mag schrijven’, aldus Nijman. Over de uitspraak van Zwagerman: ‘We zullen zien’.

Twee maanden later bleek overigens haar gelijk, toen uitlekte dat de hoofdredactie van GeenStijl de titel zelf gaat overnemen. Ze betalen er niets voor, en krijgen zelfs wat geld mee om de eerste periode te overbruggen.

Lees terug:
- Bart Nijman van GeenStijl: ‘Dit is de meest vrije ruimte van alle Nederlandse redacties’
- Hoofdredactie neemt GeenStijl over van Mediahuis

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en lijstjes maken. Tot het einde van het jaar publiceren we daarom de top tien best gelezen stukken op Villamedia in 2018.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.