Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 25 juli 2017, 12:25 | 1 reactie, praat mee

GeenStijl op zwart voor nieuwe layout

Website Geenstijl heeft dinsdagmorgen enkele uren op zwart gestaan. Het leek een actie tegen de voorgenomen verkoop door de nieuwe eigenaar Mediahuis. Bezoekers werden doorgeleid naar de pagina Geenstijl.nl/zwart. In de code van de pagina geenstijl.nl/zwart stond: Welkom bij Media sterf huis. Volgens een woordvoerder van TMG was de site offline vanwege de introductie van een nieuwe vormgeving. Over de mogelijke protestactie kan ze niets zeggen. 'Ik spreek niet namens de redactie.'

De broncode van geenstijl.nl/zwart:

Mediahuis-topman Gert Ysebaert heeft onder meer tegen Villamedia gezegd dat GeenStijl wordt verkocht, ook al is de uiteindelijke beslissing aan het management van TMG. Later heeft hij die uitspraak nog eens bevestigd.

GeenStijl heeft wel deze tweet van werknemer Joris van Loghausen geretweet:

De redactie schrijft op de nieuwe site: ‘Hallo. Daar zijn we weer. Met een nieuw design. U dacht natuurlijk dat een of andere fatsoensbelg de stekker eruit had getrokken. Maar dat deden we dus zelluf. Zodat Joris & The Devs nog even konden fijntunen.’

En later nog: Opschudding in navelstarend medialand! Hard rinkelende redactietelefoons! Paniekerige roep om “woordvoerders” aan roze zijde. ANP’ers en NOS’ers in de voicemail. En wilde speculatie overal op het internet. De mediaas lieten zich weer dankbaar voor het karretje van de roze machine spannen. Een kleine bloemlezing (ook op Twitter), terwijl we nippen van de champagne en wachten op de bezorgbrommer van de Bitterballenbeer. Bedankt voor het lachen, MSM! Wij zijn ondertussen aan het oefenen met ons fonkelnieuwe cms, allerlei nieuwe features die we zelf ook nog niet snappen aan het testen, en Trello-tickets bij de Devs aan het inschieten om kinderziektes te fixen.

Bekijk meer van

Mediahuis Geenstijl

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 27 juli 2017, 17:06

Ik ben een groot voorstander van vrije meningsuiting binnen de wettelijke kaders. Ik heb wel af en toe bedenkingen tegen Bert Brusse c.s. Dat past overigens in de vrije meningsuiting. Echter de ‘reaguurders’ maken het vaak wel erg bont. Het ergste vind ik nog de anonymi en fakenamen die worden gebruikt. Lafaards! Daarom kan ik mij goed voorstellen dat de nieuwe eigenaar van De Telegraaf ervan af wil. Een groot en degelijk concern moet zich niet met ‘anonieme reaguurders’ inlaten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.