— dinsdag 11 september 2018, 13:49 | 3 reacties, praat mee

Hoofdredactie neemt GeenStijl over van Mediahuis

De hoofdredactie van GeenStijl neemt de website over van eigenaar Mediahuis. Dat melden bronnen rond de uitgeverij. De overeenkomst wordt naar verwachting later dit jaar beklonken. De hoofdredactie, bestaande uit hoofdredacteur Marck Burema en adjunct Bart Nijman, betaalt niets voor GeenStijl. Ze krijgen zelfs wat geld mee om de eerste periode te overbruggen. Over de details wordt nog gesproken.

Het videoplatform Dumpert maakt geen onderdeel uit van de overeenkomst. Het was al langere tijd duidelijk dat het moeilijk is een koper te vinden voor GeenStijl. De website is regelmatig in opspraak vanwege de toon en inhoud van de stukken. De reden voor Mediahuis om van GeenStijl af te willen.

Daarnaast zijn de inkomsten gedaald nadat vorig jaar adverteerders werden opgeroepen de site te boycotten. In een interview met Villamedia zei Bart Nijman daar recent over: ‘Mensen mogen van alles van ons vinden. See if we care. Maar je gaat níet aan de inkomsten van een ander medium zitten. Al dat geklaag, het is zóó saai! Saai en lui. Laatst ook dat weer protest tegen het boekenweek­thema “De moeder de vrouw”. Dat larmoyante gejammer over wie wat wel en niet mag schrijven.’

Mediahuis doet geen mededelingen over de verkoop. Nijman is hoorbaar in verlegenheid gebracht. ‘Ehh, ik kan en wil er niets over zeggen.’ Op de vraag dat ze wat geld meekrijgen, zegt hij: ‘Ook daar kan ik niets over zeggen. Ik wil eerst meer zekerheid. De verkoop van GS zal wel voor eind dit jaar rond zijn ja. En ik kan ook veilig bevestigen dat Dumpert geen deel van de deal zal uitmaken.’

Met medewerking van Boudewijn Geels.

Praat mee

3 reacties

J.C. Roodenburg, 13 september 2018, 14:24

Geen Stijl is geen lang leven beschoren. Vandaar ook de lage prijs voor overname. Nijman en anderen krijgen waarschijnlijk de afvloeiingskosten mee. Als Dumpert normale video’s gaat doen - er zijn er genoeg op internet te vinden - heeft het nog een kans.

Marc Schweppe, 14 september 2018, 19:01

GeenStijl is vaak plat, grof, sexistisch en bewust shockerend. Allemaal waar, maar de site benoemt ook zaken die door andere media liever worden vermeden. Bovendien toont de site vaak stevige dossierkennis, een originele, brutale wijze van schrijven en een opmerkelijke taalrijkdom. GS weet veel jongere lezers aan zich te binden, waar andere media minder goed in slagen. En ja, de site presenteert een uitgesproken rechts geluid, dat vaak ongemakkelijk is. Maar ook dat moet gehoord kunnen worden. Diversiteit, waar we allemaal voor zijn, moet ook diversiteit in meningen zijn. Als GS verloren zou gaan zijn er ongetwijfeld wat NRC-columnisten blij, maar het betekent m.i. een verarming van het medialandschap.

Coen Cramer, 24 september 2018, 09:55

Er is zo een nieuwe Dumpert,  Dunkert ofzo, nieuwe server en de oude Dumpert zal nauwelijks nog bezoekers krijgen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.