— vrijdag 23 april 2021, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Hearst en NVJ lijken eruit over omgang met freelancers

De NVJ en Hearst hebben een akkoord gesloten over hoe de uitgever omgaat met zijn freelancers. Dat meldt de vakorganisatie. Die is tevreden over het resultaat, maar wil de inhoud eerst bespreken met een delegatie van freelancers voordat het naar buiten wordt gebracht. Laatste wijziging: 23 april 2021, 09:35

Enkele weken geleden werden freelancers van Hearst geconfronteerd met nieuwe voorwaarden. Deze zorgden toen voor de nodige onrust omdat die op veel punten als onredelijk werden ervaren. Zo’n 80 freelancers hebben zich toen verenigd. De NVJ is namens deze freelancers in gesprek gegaan met de directie van Hearst om tot nieuwe voorwaarden te komen.

Hoewel niet alles precies is aangepast zoals de freelancers wilden, zijn de grootste knelpunten voldoende weggenomen, aldus de NVJ. Daarnaast is er meer helderheid, duidelijkheid en ondersteuning vanuit Hearst voor zijn freelancers.

Daarnaast heeft Hearst toegezegd dat er een georganiseerd overleg gaat komen – een vorm van een ondernemingsraad voor freelancers - die periodiek en gestructureerd in overleg treedt met de directie.

Bekijk meer van

NVJ NVJ Hearst Netherlands

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.