— donderdag 21 juni 2018, 08:18 | 0 reacties, praat mee

Minister Slob steunt verbeteren positie freelancers

De NVJ heeft woensdag de steun van het ministerie van OCW gevraagd en gekregen om een Fair Practice Code te ontwikkelen, die ervoor moet zorgen dat freelance (foto)journalisten en programmamakers een beter tarief krijgen en hun (auteurs)rechten beter gerespecteerd worden, te beginnen bij de publieke omroep.

De ontwikkeling van een Fair Practice Code is een invulling van de zogenaamde arbeidsmarktagenda, waar de ministers Slob en Engelshoven zich voor wat betreft media en cultuur hard willen maken voor een betere positie van (freelance)makers binnen de media en cultuursector.

Ook heeft de NVJ gevraagd dat de overheid zelf zich als betere opdrachtgever richting (foto)journalisten gaat opstellen in het kader van aanbestedingen richting freelancers.

De NVJ zal later deze maand met de Publieke Omroep in overleg treden over de invulling van een Fair Practice Code. Daarnaast zal de NVF een afspraak maken met het ministerie van Algemene Zaken om een Fair Practice Code op te stellen voor fotojournalisten in het kader van fotografie-aanbestedingen.

Meer bij de NVJ.

Bekijk meer van

NVJ Arie Slob

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.