website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Minister Slob steunt verbeteren positie freelancers

Dolf Rogmans — Geplaatst in freelance op donderdag 21 juni 2018, 08:18

Nieuws De NVJ heeft woensdag de steun van het ministerie van OCW gevraagd en gekregen om een Fair Practice Code te ontwikkelen, die ervoor moet zorgen dat freelance (foto)journalisten en programmamakers een beter tarief krijgen en hun (auteurs)rechten beter gerespecteerd worden, te beginnen bij de publieke omroep.

De ontwikkeling van een Fair Practice Code is een invulling van de zogenaamde arbeidsmarktagenda, waar de ministers Slob en Engelshoven zich voor wat betreft media en cultuur hard willen maken voor een betere positie van (freelance)makers binnen de media en cultuursector.

Ook heeft de NVJ gevraagd dat de overheid zelf zich als betere opdrachtgever richting (foto)journalisten gaat opstellen in het kader van aanbestedingen richting freelancers.

De NVJ zal later deze maand met de Publieke Omroep in overleg treden over de invulling van een Fair Practice Code. Daarnaast zal de NVF een afspraak maken met het ministerie van Algemene Zaken om een Fair Practice Code op te stellen voor fotojournalisten in het kader van fotografie-aanbestedingen.

Meer bij de NVJ.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.