— donderdag 27 oktober 2022, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Hans Nijenhuis gaat aan de slag als correspondent in Brussel en Paul Disco nieuwe hoofdredacteur van HvanA

© Roos Koole/ANP

Hans Nijenhuis, de oud-hoofdredacteur van het AD, heeft een nieuwe functie bij de krant. Nijenhuis begint als correspondent in Brussel én Paul Disco wordt per 1 november de nieuwe hoofdredacteur van HvanA, het nieuwsmedium van de Hogeschool van Amsterdam. Dit en nog veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt op de voet volgt. Laatste wijziging: 28 oktober 2022, 07:41

Ruim dertien jaar lang was Paul Disco aan de Hogeschool van Amsterdam verbonden als docent marketing aan de opleiding Creative Business. Nu is het tijd voor ‘iets nieuws’, zegt Disco tegen HvanA - het medium dat hem tevens ‘de man met een van de mooiste achternamen van de HvA’ noemt. Disco is geen onbekende voor de journalistiek: eerder werkte hij voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.

Deze week begon Hans Nijenhuis als correspondent in Brussel voor het AD. Nijenhuis was eerder hoofdredacteur. Na zijn hoofdredacteurschap wilde Nijenhuis weer met zijn poten in het bluswater staan en werd schrijvend redacteur. Nu verhuist hij naar Brussel. ‘Hoera, maar ook een hoop geregel. Liep ik over te klagen, lees ik nu dit: “The more you put yourself in these situations that are out of your comfort zone, the more comfortable you get,” she said. Die ‘she’ is Hanna. Zo leert je dochter je zelfs vanaf de andere kant van de wereld nog: kom op, get a life man!’, schrijft Nijenhuis op LinkedIn. Vandaag, donderdag, verscheen zijn eerste Brusselse bijdrage in de krant, over de spionagesoftware van Pegasus.

Annemarie Hartsuiker - van der Ven is in oktober begonnen als hoofdredacteur van Bedrock, een magazine van uitgeverij Mediahuis. Als klein kind wilde ze al één ding: ‘werken bij een magazine’, schrijft haar werkgever. Tijdens haar studie Fashion & Design aan het AMFI in Amsterdam, koos ze dan ook voor een stage bij Red Magazine. ‘BEDROCK heeft veel pijlers die me interesseren: body, mind, better world en reizen. De unieke vormgeving, content met een purpose en de inhoudelijke benadering maken het verschil. Het ideaal achter BEDROCK, vrouwen inspireren en laten zien welke mogelijkheden er zijn om te groeien op persoonlijk vlak, zonder perfect te willen zijn, vind ik belangrijk’, zegt Hartsuiker - van der Ven. In een interview op de site van Bedrock vertelt ze meer over haar nieuwe hoofdredacteurschap.

Na elf jaar stopt Annemarie Haverkamp als hoofdredacteur van het Nijmeegse universiteitsbad Vox. Haverkamp vertrekt niet helemaal: ze blijft parttime in dienst, maar dan niet in een leidinggevende positie. Ze stapte eerder over vanaf de Gelderlander, waar ze redactiechef was. Bijna een jaar geleden overleed haar zoon, waar ze jarenlang columns en boeken over schreef. Het heeft mijn leven drastisch veranderd. Sinds zijn overlijden heb ik scherper voor ogen waar mijn hart ligt en dat is bij het schrijven. Daar wil ik dan ook meer tijd en ruimte voor maken’, zegt Haverkamp tegen Vox. Het is nog onduidelijk wie haar opvolgt.

‘Stiekem, heel stiekem, heb ik een vast contract ondertekend bij Omroep Brabant’, schrijft Eva de Schipper op LinkedIn. Na zeven jaren freeancen ‘lig ik ineens aan de spreekwoordelijke ketting. Da’s gek, maar stiekem ook heel fijn.’ De Schipper werkte freelance voor Omroep Brabant en Omroep Zeeland en werkte daarvoor voor de videoredactie van de Brabantse kranten van DPG Media en als verslaggever voor BN/de Stem.

Acht jaar is voorbij gevlogen voor Henk Strikkers. ‘Ik heb meer dan eens van UvA’ers gehoord dat ze aan de manier waarop ik goedemorgen zei direct konden horen dat ik het was die ze opbelde met lastige vragen. Die zachte g ben ik in al die jaren in de Randstad en bij Folia nooit kwijt geraakt, zelfs niet na acht jaar’, schrijft hij op LinkedIn. Strikkers is teruggekeerd naar Brabant, waar hij aan de slag gaat als verslaggever op de stadsredactie van Breda van BN/de Stem.

En Julia de Bruin is deze week begonnen als redacteur voor de Tweede Kamer. ‘In de afgelopen dagen heb ik kennis gemaakt met veel van mijn nieuwe collega’s en ook al wat korte artikelen geschreven. Ik heb veel zin om de Kamer de komende tijd beter te leren kennen en vind het erg leuk dat ik op deze bijzondere plek mag werken’, schrijft De Bruin op LinkedIn.

Heb je een nieuwe baan of ken je iemand die een transfer maakt in de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. Transfer.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.