— vrijdag 30 april 2021, 13:10 | 0 reacties, praat mee

Hans Nijenhuis stopt als hoofdredacteur AD, wordt weer schrijvend redacteur

Hans Nijenhuis vierde gisteren het 75-jarige bestaan van de krant - © Remko de Waal / ANP

Hans Nijenhuis stopt als hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad. De Hagenaar treedt per 1 juli terug en gaat aan de slag als schrijvend redacteur, meldt de krant. Laatste wijziging: 30 april 2021, 13:53

“De doelen die ik vijf jaar geleden voor mezelf heb gesteld, zijn bereikt. AD is niet meer alleen de favoriete krant van, zeg, mijn moeder, het is ook de favoriete site van mijn dochters. We zijn neutraal, maar bepaald niet kleurloos. We zijn gezellig, maar ook serieus te nemen. En we groeien. Een mooi moment om plaats te maken,” zegt hij in het AD.

Nijenhuis kwam in 2016 bij het AD terecht. Daarvoor was hij voormalig chef van nrc.next en uitgever bij NRC Media. Villamedia had twee maanden na zijn aantreden een interview: ‘Het AD bepaalt of Wilders gaat regeren’.

Nijenhuis is trots op wat de krant heeft bereikt. “We maken voor een breed publiek journalistiek waar we trots op kunnen zijn. We schuwen de moeilijke onderwerpen niet. Waarbij we, en die zin leen ik van Einstein, het zo eenvoudig mogelijk maken, maar niet eenvoudiger dan het is. En met succes. AD.nl bereikt nu dagelijks 3,5 miljoen mensen. Sinds mei 2019 stijgt het aantal abonnees, maand na maand na maand.”

Nijenhuis blijft wel verbonden aan de redactie van AD. “Ik kijk ernaar uit om weer te gaan schrijven”, zegt hij in een video die hij vandaag naar zijn redactie stuurde.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.