banner festival 23

— donderdag 19 januari 2023, 12:59 | 0 reacties, praat mee

Joost Bastmeijer verruilt Kenia voor Senegal en wisselingen van de wacht bij NRC

Afrikacorrespondent Joost Bastmeijer verruilde Kenia voor Senegal. - © Roos Koole/ANP

Na vijf jaar Kenia zal Afrikacorrespondent Joost Bastmeijer verslag gaan doen vanuit Senegal en bij NRC vond een kleine stoelendans plaats. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 2 februari 2023, 12:17

Bepakt en bezakt verruilt correspondent Joost Bastmeijer na vijf jaar Kenia voor Senegal. ‘We kwamen met zes koffers aan, nu vertrekken we met meer dan twaalf’, schrijft hij op Twitter.

Dorinde Meuzelaar verlaat de journalistiek en stapt over naar The Dark Side - niet onze woorden, maar die van haar zelf. Na te hebben gewerkt bij De Financiele Telegraaf stapt ze over naar De Nederlandsche Bank, waar ze woordvoerder wordt.

Een nieuwe klus voor onderzoeksjournalist Reinalda Start. ‘In de gezamenlijke researchredactie van de NOS en Nieuwsuur ga ik onderzoek doen naar arbeidsmigratie. Na 10 jaar me voornamelijk met asiel bezig te hebben gehouden verleg ik mijn aandacht meer naar deze vorm van migratie’, schrijft ze op LinkedIn.

Emma Brink begint voor zichzelf, na vijf jaar te hebben gewerkt voor NOS Stories. ‘Ik voelde dat het tijd is voor iets nieuws; eigen tijd indelen en nieuw avontuur. En ik geniet ervan, merk ik nu ik een paar weken bezig ben’, schrijft ze. Brink werkt nu onder andere als freelance online eindredacteur en gaat voor een opdrachtgever TikTok opzetten.

Ib Haarsma, Michiel Bosgra en Maarten van Heuven gaan aan de slag als ‘kwartiermakers’ van de NLPO. Ze werken aan de professionalisering van de lokale omroepen en zullen de samenwerking tussen verschillende omroepen bevorderen. ‘Alle drie zijn ervaren managers die hun sporen hebben verdiend in de (lokale) media en kennis meebrengen op diverse terreinen. Hun expertise wordt zoveel mogelijk op maat ingezet, afhankelijk van de behoefte en specifieke situatie van een omroep’, aldus de NLPO.

Radiopresentator Ruud de Wild is definitief overgestapt van KRO-NCRV naar PowNed. Toch blijft er veel hetzelfde, want zijn radioprogramma op NPO Radio 2 blijft in de huidige vorm bestaan - alleen wordt het dus namens een andere omroep uitgezonden.

Denise Retera is de nieuwe correspondent Brabant en Zeeland voor NRC. Eerder werkte ze op de politieke redactie van de krant. Ze kwam bij NRC binnen als stagiair op de binnenlandredactie en is daarna nooit meer weggegaan.

En we blijven nog eventjes bij NRC, want Simone Peek is begonnen als buitenlandredacteur voor de krant. ‘Hier ga ik schrijven over Oekraïne, de oorlog en ontwikkelingen in Rusland. Verder blijf ik naar Oekraïne afreizen voor reportages.’

Olivier de Neve is vanaf deze week te zien als freelance presentator van het NOS Journaal Regio, het journaal met landelijk relevant nieuws van de regionale omroepen. De Neve vult de plek op van Daniel Godinho Veiga, die vorig jaar de overstap maakte naar EditieNL. Het volledige presentatieteam van het NOS Journaal Regio bestaat nu uit Nejifi Ramirez en Rob van Dijk en invallers Cindy de Koning en Olivier de Neve. De Neve (35 en afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam) is sinds 2020 tv- en radiopresentator bij Rijnmond en sinds kort ook bij Omroep West. Daarnaast is hij geregeld te horen als DJ op Sublime.

Nina Folkerts wacht nog steeds op de uitreiking van haar masterdiploma, maar heeft ondertussen wel al een baan gevonden. ‘Afgelopen week ben ik gestart met een traineeship Jong Talent-programma van het Fonds BJP bij de onderzoeksredactie van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant’, schrijft Folkerts op LinkedIn.

Nieuwe baan? Of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek en media? Tip Villamedia via o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.