Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 2 juni 2022, 10:30 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Jan de Hoop bij afscheid geridderd, Van der Wielen van NPO naar NRC met interviewpodcast

ANP

Eindredacteur Diederik de Groot vertrekt bij BNR, Sanne Terlingen vertrekt bij Argos/VPRO om zich volledig te richten op Lost in Europe, een project over duizenden migrantenkinderen die na aankomst in Europa spoorloos raken. Jan de Hoop heeft zijn laatste bulletin gelezen bij RTL Nieuws en werd daarna verrast met een koninklijke onderscheiding. Laatste wijziging: 2 juni 2022, 10:47

Nieuwslezer Jan de Hoop heeft nu dan toch écht z’n laatste bulletin gelezen. De Hoop werd op de redactie van RTL Nieuws geridderd door Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn.

Diederik de Groot, eindredacteur van de onderzoeksredactie, kondigt op Twitter zijn vertrek aan bij BNR Nieuwsradio. Hij gaat freelancen.

Jantine van den Hoven is per 1 juni benoemd tot hoofdredacteur van het lokale nieuwsplatform Indebuurt. Van den Hoven heeft de redactie de afgelopen tijd meegenomen in de redactionele koers en het verder bevorderen van de samenwerking binnen ADR Nieuwsmedia. Directeur journalistiek Allard Besse: “Met Jantine hebben we een hoofdredacteur die tot in haar vezels aanvoelt waar de kracht van Indebuurt zit, goed ziet hoe die unieke positie kan bijdragen aan de waarde van onze andere ADR-merken en door de redactie wordt gedragen.”

Nog een nieuwe baan binnen DPG Media: Roland Snoeijer is met ingang van deze maand de nieuwe programmadirecteur bij Qmusic. Snoeijer wordt tegelijk ook lid van de directie bij het radiostation. Hij zegt zich erop te verheugen “om de toekomst van Qmusic in het radiolandschap uit te stippelen en mooie nieuwe plannen te maken voor het radioportfolio van DPG Media.”

Journalist en presentator Pieter van der Wielen maakt deze zomer de overstap van de publieke omroep naar NRC. Voor NRC zal hij vanaf komend najaar een eigen interviewpodcast gaan maken. Momenteel presenteert Van der Wielen vier dagen per week het culturele nachtprogramma Nooit Meer Slapen (VPRO) op NPO Radio 1. In een persbericht over de transfer zegt Van der Wielen: “Ik voel me hartelijk welkom geheten bij NRC, ik heb veel zin om met het team van NRC een podcast te ontwikkelen. Het is nieuw en spannend en ik ben er van overtuigd dat het heel goed en bijzonder gaat worden.”

Onderzoeksjournalist Sanne Terlingen meldt op LinkedIn haar vertrek bij VPRO/Argos, na vijf “intensieve en bijzondere jaren”. Ze gaat zich na de zomer volledig richten op Lost in Europe, een project over duizenden migrantenkinderen die na aankomst in Europa spoorloos raken.

Stadsverslaggever Daniel van Dam vertrekt bij dagblad De Telegraaf om woordvoerder te worden bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Rechtbankverslaggever Annemiek Meijer verruilt na vijftien jaar het freelance-bestaan in voor een vaste baan bij het Dagblad van het Noorden. Ze werkte eerder voor regionale omroep RTV Drenthe, het Algemeen Drents Persbureau en de krant waar ze nu vast in dienst komt.

Het AD heeft met bestuurder en politica Joyce Sylvester een nieuwe columnist in huis voor de weekendbijlage Z. Haar eerste bijdrage verschijnt komend weekend.

Miriam Heijenga is per 1 juni woordvoerder bij het Ministerie van Financiën geworden, meldt ze op LinkedIn. Heijenga is al geruime tijd uit de journalistiek. In oktober 2021 vertrok ze bij actualiteitenrubriek EenVandaag, om woordvoerder te worden bij het Erasmus MC/ Sophia Kinderziekenhuis.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.