training eu starters

— vrijdag 28 juli 2017, 08:09 | 1 reactie, praat mee

‘Aantal AD-opzeggers om column beperkt’

Rampplek MH-17 - © Pierre Crom / ANP

Ondanks geruchten heeft de MH17-column die het Algemeen Dagblad vorige week donderdag publiceerde niet geleid tot een stortvloed aan opzeggers. Dat stelt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis desgevraagd in een reactie aan Villamedia. Een week geleden ontstond er ophef over het schrijfsel van columnist Hanina Ajari, die schreef dat de vliegramp met MH17 haar niet zo veel deed. Laatste wijziging: 28 juli 2017, 08:49

Nijenhuis wil desgevraagd niet verder ingaan op de zaak en vertelt ook niet tot hoeveel opzeggers de column wél heeft geleid. “Er zijn wat opzeggers”, bevestigt hij vanaf zijn vakantie-adres. “Die hebben net als alle lezers die hadden gereageerd een mail van me gekregen en de ervaring leert dat je dan een substantieel deel wel behoudt.” De mail in kwestie circuleert inmiddels op het web. Nijenhuis stelt verder dat hij vindt dat er inmiddels wel genoeg is gezegd over de column. Hij noemt de ontstane rumoer niet leuk, “maar het hoort erbij”.

Ook bij het AD intern is er een mail rondgestuurd omtrent de gebeurtenissen rondom de column, schrijft GeenStijl. Daarin meldt adjunct-hoofdredacteur Jan ‘t Hart dat er – naast de mail van Nijenhuis aan abonnees – ook een brief is verzonden naar Stichting Vliegramp MH17. Met de brief wil de krant zich ook laten horen bij nabestaanden van de ramp die zich niet rechtstreeks hebben gemeld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 31 juli 2017, 16:56

Nogmaals: een column hoort ironisch, cabaretesk of humorvol zijn. Iedereen wil tegenwoordig een column schrijven met serieuze zaken. Die horen in eerste instantie thuis op OPINIE (in kranten soms meningen, focus of zelfs persoonlijke invalshoeken geheten). Het aantal columnisten loopt uit de klauw. Het verschil tussen opinies en columns beginnen te vervagen. Dat is mijn enige opmerking over Hanina. Op sociale media krijgt zij er ongelooflijk van langs. Dat heeft ook met de nieuwe tijd te maken waarin rechts de boventoon voert. Hans Nijenhuis moet als hoofdredacteur wél meer ketten op het verschil tussen columnisten en opinieschrijvers.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.