— donderdag 16 april 2020, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Guardian-uitgever GMG voorziet omzetverlies van tientallen miljoenen

AFP

Uitgever Guardian Media Group (GMG) verwacht dat de omzet bij kranten The Guardian en The Observer het komend halfjaar met zo'n 20 miljoen pond zal dalen. De uitgeverij nam in maart al het besluit om zo'n 10 miljoen pond aan investeringen uit te stellen, maar daar is in deze voorspelling al rekening mee gehouden.

De coronacrisis stelt de uitgeverij volgens eigen zeggen voor “significante financiële uitdagingen”, meldt vaksite Press Gazette.

Het bezoek aan de website is op recordhoogte en ook de betrokkenheid van lezers was niet eerder zo groot. Toch zegt de uitgeverij niet te ontkomen aan verplicht verlof voor rond 100 niet-redactieleden. Een salarisreductie voor mensen die met verplicht verlof worden gestuurd is volgens GMG niet aan de orde, omdat de Britse overheid het salaris tot 80 procent overneemt.

Wel zijn salarisverhogingen opgeschort en heeft het hoger management wel een salarisverlaging van 20 procent opgelegd gekregen. Om adverteerders te lokken zijn commissies voorlopig van de baan. De crisis komt op een moment dat GMG net weer zwarte cijfers meldde, na een langjarig reorganisatieplan.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.