training eu starters

— vrijdag 16 september 2016, 10:22 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie bij Guardian VS

© Ben Stansall / AFP

De Britse krant The Guardian gaat 30 procent van het aantal banen schrappen bij diens Amerikaanse operatie. Er blijven nog zo'n honderd medewerkers over. Dat meldt the Huffington Post. Laatste wijziging: 16 september 2016, 10:31

Eerder dit jaar maakte Guardian Media Group (GMG), uitgever van de Britse krant, al bekend dat er de komende drie jaar 250 banen verdwijnen in Groot-Brittannië. In totaal verliezen honderd journalisten hun baan.

De Amerikaanse operatie, in 2011 van start gegaan, krijgt nu te maken met de koerswijziging van GMG. Bestuursvoorzitter van de Guardian Media Group David Pemsel, heeft in een mail aan het personeel laten weten dat het bedrijf 4,4 miljoen dollar te kort komt en dat ze niet anders kunnen dan flink snijden in het budget. Hoofdredacteur Katherine Viner heeft in een separate mail laten weten dat de impact van de kostenbesparingen door alle afdelingen gedeeld zullen worden, prioriteit is wel de Guardian journalistiek overeind te houden. Er zal met de vorig jaar opgerichte vakbond overlegt worden.

De Amerikaanse editie van The Guardian won in 2013 nog een Pulitzer, de belangrijkste Amerikaanse journalistieke prijs, voor hun verslaggeving over NSA-klokkenluider Edward Snowden. Dit jaar kreeg de krant ook enkele awards voor de database over schietpartijen door de politie met dodelijk afloop.

De krant loopt echter, net als veel kranten, aan tegen het feit dat de inkomsten gegenereerd door online advertenties (nog) niet opwegen tegen de daling van advertentie-inkomsten in print. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Guardian Media Group Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.