— donderdag 2 april 2015, 11:08 | 0 reacties, praat mee

GMG stoot activa fossiele brandstoffen af

De Guardian News & Media Group (GMG) zal alle activa in fossiele brandstoffen in zijn investeringsfonds verkopen. Er is een bedrag van 800 miljoen pond mee gemoeid. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Het opvallende besluit is volgens Neil Berkett, GMG-voorzitter, gerechtvaardigd op zowel financiële als ethische gronden. “Het is een keiharde zakelijke beslissing, maar het wordt beïnvloed door de waarden van onze organisatie. Fossiele brandstoffen hebben de afgelopen jaren relatief weinig opgeleverd en staan onder druk door de toekomstige klimaatveranderingen, zo meldt Berkett. Terwijl een ethisch fonds van GMG sterke groei toont. “Dit betekent dat we maatschappelijk verantwoorde beleggingscriteria vast kunnen stellen, zonder dat we het kerndoel van GMG’s beleggingsfondsen in gevaar te brengen: op lange termijn rendement genereren en de financiële toekomst en de redactionele onafhankelijkheid van de Guardian te garanderen,” zei hij. 

The Guardian heeft onlangs ook al de twee grote liefdadigheidsinstanties in de wereld (Bill and Melinda gates Foundation en Welcome Trust) gevraagd hetzelfde te doen in het kader van de ‘Keep it in the Ground campaign’. De krant richt zich de komende periode met een team journalisten op het onderwerp klimaatverandering.

Bekijk meer van

Guardian Media Group Guardian

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.