training eu starters

— woensdag 15 juli 2020, 13:39 | 0 reacties, praat mee

Coronacrisis: forse reorganisatie The Guardian kost 180 banen

EPA

Uitgeverij Guardian Media Group (GMG) stevent dit jaar af op een verlies van 25 miljoen pond en kondigt een reorganisatie aan waarbij 12 procent van het personeel verdwijnt. Ook op de redactie vallen ontslagen. Laatste wijziging: 16 juli 2020, 09:32

De uitgeverij waarschuwde in april dat de coronacrisis een stevige impact heeft op de inkomsten. Het stelde geplande investeringen ter waarde van 10 miljoen pond uit, maar zelfs dan dreigde een flink verlies.

Er volgen nu 70 ontslagen bij de redactie. In commerciële rollen bij de uitgeverij verdwijnen 110 banen. Guardian-hoofdredacteur Katharine Viner en directeur Annette Thomas van GMG zou niets doen een “onhoudbare financiële situatie” voor de krant betekenen.

De reorganisatie is een flinke tegenvaller voor de uitgeverij, die eind vorig jaar - volgens plan en eveneens na reorganisaties - net weer in de zwarte cijfers was beland.

Viner zegt dat de krant ook nu niet overweegt om een betaalmuur in te voeren. Wel blijft de krant een beroep doen op donaties van lezers, iets dat honderdduizenden lezers doen zonder daar expliciet iets voor terug te krijgen.

“Ons unieke relatie met onze lezers is succesvol gebleken en de de strategie van de afgelopen jaren was de juiste”, aldus Viner en Thomas.

Het is volgens hen nog te vroeg om te zeggen of er gedwongen ontslagen vallen of dat er deze via natuurlijk verloop of vrijwillig vertrek zijn te realiseren. Meer bij The Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.