banner festival 23

— vrijdag 26 februari 2021, 10:36 | 0 reacties, praat mee

Gerechtshof geeft Staat gelijk om avondklok

© Sem van der Wal / ANP

Actiegroep Viruswaarheid heeft het hoger beroep over het afschaffen van de avondklok verloren. Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat de juridische onderbouwing voor de avondklok toch in orde was. Daarmee staat het hof niet achter het oordeel van de voorzieningenrechter op 16 februari.

De voorzieningenrechter kwam toen tot de conclusie dat bij het invoeren van de avondklok onterecht gebruik is gemaakt van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg), bedoeld voor acute noodsituaties.

De staat ging toen in hoger beroep en het kabinet heeft met een spoedwet maatregelen genomen om de avondklok hoe dan ook door te laten gaan. Deze spoedwet is afgelopen week door de Tweede en Eerste Kamer aangenomen en valt nu onder alle maatregelen in de coronawet. Daarmee is de avondklok juridisch geregeld door het kabinet. Meer bij RTL Nieuws / NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.