banner anp

— dinsdag 6 oktober 2020, 14:06 | 0 reacties, praat mee

Eerste Kamer akkoord met wet voor CoronaMelder-app, zaterdag landelijke invoering

© Phil Nijhuis / ANP

UPDATE De Eerste Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge dat de corona-app regelt. De app wordt nu op zaterdag 10 oktober landelijk ingevoerd.

Via de ‘notificatieapplicatie’ krijgen mensen een bericht als ze in de buurt zijn geweest van iemand die besmet is met het coronavirus en dat moet verdere verspreiding van het virus tegengaan. Inmiddels hebben ongeveer 1,2 miljoen mensen de CoronaMelder-app gedownload, maar deze is nu bij wijze van proef alleen nog in vijf regio’s te gebruiken. Volgens het ministerie is daar inmiddels zestig keer een melding gedaan via de app. Deelname aan de app is niet verplicht.

De senatoren hadden maandagavond tijdens het debat nog wel veel kritische vragen voor zorgminister Hugo de Jonge over onder andere de vrijwilligheid van de app en vragen met betrekking tot de privacy. Veel partijen vroegen zich ook af hoeveel zin de app heeft, als de testcapaciteit en het bron- en contactonderzoek van de GGD’en nog niet op orde zijn.

Uiteindelijk stemde 51 senatoren voor de wet en 19 tegen. Tegen waren Forum voor Democratie, PVV en de Groep Otten. Meer bij de NOS / RTL Nieuws / Rijksoverheid

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.