PersVeilig

— vrijdag 19 februari 2021, 15:18 | 0 reacties, praat mee

Volgende week uitspraak in hoger beroep over avondklok

Politiecontrole avondklok - © ANP

Het gerechtshof doet volgende week vrijdag uitspraak in de zaak over de avondklok, zei de voorzitter na afloop van het hoger beroep dat vrijdag diende in Den Haag. Tot die tijd blijft de avondklok zeker van kracht. Laatste wijziging: 19 februari 2021, 15:29

De rechtszaak was aangespannen door Viruswaarheid, dat een einde wil aan de maatregel. Dinsdag wonnen zij het kortgeding. Volgens de rechter is de maatregel op verkeerde gronden genomen.

De Staat probeerde vervolgens via een zogeheten spoedappèl de uitspraak in afwachting van het hoger beroep te schorsen. Dat deed het hof dinsdagavond kort voor 21.00 uur na een chaotisch verlopen zitting.

Het hoger beroep diende vrijdag bij het gerechtshof in Den Haag. Daarin liet het hof na afloop weten volgende week vrijdag om 10.00 uur met een schriftelijke uitspraak te komen.

Mocht de beslissing opnieuw in het nadeel van de Staat uitvallen, dan heeft het kabinet nog een spoedwet achter de hand om de avondklok in stand te houden. Donderdag schaarde een meerderheid van de Tweede Kamer zich achter deze wet. Vrijdagmiddag buigt de Eerste Kamer zich erover. Meer bij de NOS / NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.