word studentlid

— maandag 12 juni 2017, 15:58 | 0 reacties, praat mee

Gemeente Noordoostpolder zet journalistiek experiment voort

Gemeente Noordoostpolder zet journalistiek experiment voort
Siese Veenstra / ANP

De gemeente Noordoostpolder zet hun proef voort om zelf een journalist in te huren die raadsvergaderingen verslaat. Vorig jaar werd met de proef begonnen, omdat lokale en regionale media steeds minder vaak journalisten kunnen of willen vrijmaken. De informatievoorziening aan de burger en controlerende functie van de pers komen daarmee in het gedrang. Laatste wijziging: 13 juni 2017, 08:01

De Vereniging voor Raadsleden meldt op de eigen site dat de gemeente Noordoostpolder de waarde van een journalist ter plekke hoog inschat. “De andere collega’s van de vrije pers zitten comfortabel thuis achter hun computer, maar voor de geur van wilde beesten hadden ze hier moeten zijn”, aldus gemeentegriffier Robert Wassink.

Gemeente Noordoostpolder begon vorig jaar met het experiment om zelf een onafhankelijke journalist in te huren. Het was toen een proef van een jaar, die nu voortgang krijgt. Een soortgelijke proef bij gemeente Renswoude werd recent wegbezuinigd, aldus de Vereniging voor Raadsleden.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.