banner festival 23

— dinsdag 9 augustus 2016, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Noordoostpolder stuurt eigen journalist naar vergaderingen

© Siese Veenstra | ANP

De gemeente Noordoostpolder gaat een eigen bedrijfsjournalist inzetten om raadsvergaderingen te verslaan. Niet omdat de berichtgeving van de reguliere pers de gemeente niet zint, maar omdat de perstribune steeds vaker leeg blijft. De gemeenteraad wil zo proberen om de democratische taak van de journalistiek over te nemen. Laatste wijziging: 9 augustus 2016, 09:12

Het gaat om een pilot van een jaar. Het is de bedoeling dat de nog aan te nemen journalist onafhankelijk verslag gaat doen. Hij mag niet verbonden zijn aan een politieke partij in de Noordoostpolder, laat een woordvoerder weten aan Binnenlands Bestuur. Het is nog niet duidelijk of de kopij alleen wordt gepubliceerd op de website van de gemeente, of ook aangeboden gaat worden aan lokale kranten.

Soortgelijke initiatieven in de gemeente Heerenveen en Renswoude sneuvelden. In Heerenveen omdat de gratis stukken te weinig aftrek vonden bij de media, in Renswoude vanwege bezuinigingen.

Meer bij Binnenlands Bestuur

Bekijk meer van

Noordoostpolder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.