banner festival 23

— maandag 8 augustus 2016, 23:02 | 1 reactie, praat mee

Max de Bok (83) overleden

Foto: Henk Schaaf

In zijn woonplaats Den Haag is vandaag journalist Max de Bok overleden. Hij was juist 83 jaar geworden. Max de Bok was al meer dan twintig jaar gestopt met zijn werk als parlementair redacteur van De Gelderlander, maar nooit opgehouden journalist te zijn. Tevens is hij vijf jaar lang, in twee perioden, voorzitter van de NVJ geweest. Laatste wijziging: 10 augustus 2016, 10:33

Max daagde uit, ging met iedereen in discussie – op de radio in het wekelijkse journalistenforum, in de gouden tijden in ‘zijn’ Nieuwspoort ook met ministers en andere politieke hoofdrolspelers, maar – kenmerkend voor hem - de ander altijd wel in zijn of haar waarde latend. Met zijn nadrukkelijke aanwezigheid zette hij in Den Haag niet alleen zijn eigen krant, maar de hele regionale pers op de kaart, schrijft Frans Boogaard in een necrologie op Villamedia.

Louis van der Geijn herdenkt hem op de site van de NVJ: Max had een groot gevoel voor sociale rechtvaardigheid, dat zijn politieke én journalistieke houding bepaalde en hem ook motiveerde tot tomeloze inzet voor de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Met zijn politieke ervaring en zijn kalme karakter hielp Max de vereniging door de ene crisis na de andere te laveren.’

Meer bij De Gelderlander.

Wilco Boon schrijft op de site van Nieuwspoort dat Max de Bok ‘onuitwisbare sporen na laat’ door de aanzienlijke bijdrage die hij leverde aan de ‘groei en bloei van Nieuwspoort en de Poortersgemeenschap’. De Bok was jarenlang voorzitter van het bestuur van Stichting Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 11 augustus 2016, 14:42

Toen ik beginjaren ‘70 lid werd, was Max voorzitter van de NVJ. Hij heeft mij, vooral als parlementsverslaggever in de jaren ‘80 in Den Haag, vaak geholpen. De klik bestond eruit dat Het Vrije Volk net zoals De Gelderlander een regionaal dagblad was. Hoewel sommigen het liever anders zagen. De meeste politieke lessen heb ik gehad van wijlen Fits van der Poel bij Het Vrije Volk. Hij was aimabel en behoorlijk eigenzinnig.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.