training eu starters

— woensdag 19 oktober 2016, 11:11 | 0 reacties, praat mee

Gedwongen ontslagen bij Omroep Flevoland

Een ploeg van Omroep Flevoland aan het werk, in 2014 | Martijn Beekman / ANP

Omroep Flevoland moet zo'n 1 miljoen euro bezuinigen en ontslaat negen medewerkers. Er is daarbij sprake van gedwongen ontslagen. De medewerkers zijn gistermiddag over het besluit ingelicht. Ook de situatie voor freelancers zal veranderen; de omroep informeert deze groep later deze week. Laatste wijziging: 19 oktober 2016, 11:38

De bezuinigingen zijn een onderdeel van de grotere bezuinigingsopdracht van 17 miljoen euro die staatssecretaris Dekker aan de regionale omroepen heeft opgelegd. Andere omroepen kiezen soms ook voor ontslagen, soms om deze op andere wijze te realiseren.

Een deel van de bezuinigingsopdracht zou via een landelijke samenwerking binnen een ‘Regionale Publieke Omroep’ (RPO) zijn verzacht, maar die plannen zijn in de ijskast verdwenen. Provincies stelden dat met het voorlopig mislukken van de RPO de bezuinigingen eveneens aangehouden moeten worden.

De bezuinigingen hebben impact op de programmering, aldus de Provincies. Omroep Flevoland meldt dat na deze gewongen ontslagen de zender een ‘nieuwe koers’ wacht. Woensdagavond zal directeur Allard Berends die plannen voor Omroep Flevoland toelichten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.