Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 5 oktober 2016, 14:50 | 1 reactie, praat mee

Bezuinigingen: zes banen weg bij RTV Noord

Ook RTV Noord moet gaan bezuinigen nu de plannen om een Regionale Publieke Omroep (RPO) te vormen zijn afgeketst. Eerder al maakten de regionale omroepen NH en RTV Utrecht bekend hetzelfde te moeten doen. Bij RTV Noord gaan in totaal zes banen verdwijnen. Vanaf 2017 krijgt de omroep één miljoen euro minder te besteden.

Het personeel van de omroep werd woensdagmiddag ingelicht over de op handen zijn reorganisatie. De banen (3,68 fte) bevinden zich allemaal bij de ondersteunende takken van de zender. Ook is er met ingang van volgend jaar aanzienlijk minder budget beschikbaar voor incidentele journalistieke projecten.

Daarnaast verdwijnen een aantal programma’s, zoals de televisiequiz Klouk en het radioprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent. NoordText, de teletekst-service van RTV Noord, verdwijnt ook als gevolg van de reorganisatie. Directeur Gijs Lensink noemt de bezuinigingen pijnlijk, “maar bezuinigingen van deze omvang kunnen we niet zonder vervelende ingrepen oplossen”.

In een persbericht verzekert de omroep dat de bezuinigingen de nieuwsredactie niet zullen treffen en dat er juist meer ruimte komt voor nieuwsverslaggeving. “Het publiek verwacht steeds snellere berichtgeving van ons op steeds meer kanalen”, aldus hoofdredacteur Mischa van den Berg. “De regionale journalistiek is de basis van ons bestaan. Dat vraagt eerder extra inzet van middelen.”

Bekijk meer van

RTV Noord

Praat mee

1 reactie

Marcel Hofman, 5 oktober 2016, 17:24

Triest. RTV Noord weet de luisteraars en kijkers al heel wat jaren aan zich te binden.
De omroep doet ik het erg goed (kijk en luistercijfers) en ze hebben zich de afgelopen jaren steeds opnieuw moeten uitvinden vanwege bezuinigingen.

De landelijke terreur aangaande de regionale omroepen schiet veel te ver door. In het geval van RTV Noord is mijn mening dat de provincie Groningen wel wat meer in de buidel mag tasten om RTV Noord te steunen.

Het is vaak zo dat er met bezuinigingen meer creativiteit ontstaat bij organisaties. Dat is ook in het geval van RTV Noord gebleken, maar nu is het zover gekomen dat goed bekeken en beluisterde programma’s verdwijnen! In verhouding is deze omroep wellicht het hardst getroffen terwijl het de populairste regionale zender van het land betreft…...

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.