Naeweb

— woensdag 28 september 2016, 09:25 | 0 reacties, praat mee

RTV Drenthe: ‘bezuiniging kan zonder gedwongen ontslagen’

Het gebouw van RTV Drenthe aan de Beilerstraat in Assen | Ronn / Eigen werk, CC BY-SA 3.0

De regionale omroep RTV Drenthe zegt dat het de bezuinigingsopdracht van ruim een miljoen euro voor 2017 wil uitvoeren zonder gedwongen ontslagen. De bezuiniging is volgens omroepdirecteur Dink Binnendijk wel de zoveelste klap voor de regionale omroep, dat in vijf jaar tijd de bezetting met een kwart zag afnemen. Laatste wijziging: 28 september 2016, 09:29

“Er zijn programma’s geschrapt, de programmering op tv is gehalveerd en met deze nieuwe bezuiniging zijn de mogelijkheden wel uitgeput. Er is een aantal reorganisaties doorgevoerd en een vrijwillige vertrekregeling ingesteld. Ook zijn er noodzakelijke maatregelen doorgevoerd in onze programmering. Daarom is er in onze organisatie nu geen paniek en hoeven wij niet te reorganiseren en/of medewerkers gedwongen te ontslaan”, aldus Binnendijk.

De bezuiniging betekent wel een aantal pijnlijke maatregelen: budgetten zijn gekort, ondertiteling is afgeschaft en ontvangst in de buitengebieden is lastiger geworden, nu satellietuitzendingen eveneens zijn geschrapt. Freelancebudgetten zijn eveneens gekort.

“Het kan daarom niet anders dan dat onze internetbezoekers, luisteraars en kijkers iets zullen merken van deze bezuiniging”, stelt Binnendijk. Volgens de directeur betekent het (voorlopig) mislukken van de Regionale Publieke Omroep (RPO) dat RTV Drenthe meer mensen in dienst kan houden. De regionale omroep was een tegenstander van de RPO-plannen.

Zorgen over de verschraling van de regionale journalistiek zijn ondanks het mislukken van RPO niet weggenomen. Meer bij RTV Drenthe

Bekijk meer van

RTV Drenthe

Praat mee

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.