website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Frankrijk vervolgt 14 mensen voor aanslagen Charlie Hebdo

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op maandag 21 januari 2019, 08:30

© Martin Bureau / ANP

Nieuws Frankrijk gaat veertien mensen vervolgen voor hun betrokkenheid bij de aanslagen tegen het satirisch blad Charlie Hebdo en andere doelwitten in en rond Parijs in januari 2015.

Volgens nieuwszender Franceinfo zijn elf van de veertien verdachten in handen van justitie. Tegen de andere drie zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd. De rechtszaken zouden pas in 2020 van start gaan.

De veertien personen die voor de terreuracties moeten terechtstaan worden onder meer verdacht van logistieke steun aan de daders. Onder de verdachten is ook Peter Chérif, die mogelijk betrokken was bij het voorbereiden van de aanslagen. Hij werd vorige maand door Djibouti uitgeleverd aan Frankrijk.

De redactie van het satirische magazine Charlie Hebdo werd op 7 januari 2015 opgeschrikt door een aanslag. Ook vermoordden de daders een agente in een buitenwijk van Parijs en gijzelden ze politiemensen en klanten in de joodse supermarkt Hyper Cacher. In totaal kwamen zeventien mensen om het leven. Meer bij RTL Nieuws

Lees ook:
Doden na schietpartij Charlie Hebdo (7 januari 2015)
‘Brein achter Charlie Hebdo-aanslag opgepakt’ (21 december 2018)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.