— maandag 29 augustus 2016, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Zwager Charlie Hebdo-schutter achter slot en grendel

Een rechter in Parijs heeft bepaald dat Een 20-jarige man die verdacht werd van betrokkenheid bij de aanslag op de redactie van het satirische Franse blad Charlie Hebdo, achter de tralies blijft. Dit meldt Reuters. Laatste wijziging: 29 augustus 2016, 09:27

Mourad Hamyd is de zwager van Chérif Kouachi, één van de mannen die in januari 2015 de aanslag op de redactie pleegden. Hij werd vorige maand aangehouden bij de grens van Bulgarije en Turkije en uitgeleverd aan Frankrijk.

Volgens Franse aanklagers legde Hamyd dezelfde route af die mannen traditioneel namen om zich aan te sluiten bij IS: per trein door Oostenrijk, Hongarije, Servië en Bulgarije. De anti-terreurrechter bepaalde vandaag dat Hamyd inderdaad verdacht wordt van ‘het hebben van banden met terroristische organisaties’. In Bulgraije ontkende hij Hamyd banden te hebben met IS.

 

Bekijk meer van

Frankrijk Charlie Hebdo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.