— vrijdag 5 februari 2021, 17:13 | 0 reacties, praat mee

Facilitair mediabedrijf NEP haalt logo van auto’s na incidenten

© Google Maps

Facilitair mediabedrijf NEP heeft besloten om voorlopig de naam en logo weg te halen van zijn wagenpark, gebouwen en kleding vanwege de associatie met nepnieuws, meldt de NOS. Aanleiding zijn incidenten waarbij medewerkers werden beticht van het verspreiden van nepnieuws vanwege de afkorting NEP.

NEP staat voor North East Pennsylvania, een van oorsprong Amerikaans bedrijf en is gevestigd op het Mediapark in Hilversum. Het bedrijf levert onder meer cameramensen en technici voor radio- en tv-uitzendingen.

Topman Ralf van Vegten zegt bij de NOS dat de wagens waar groot NEP op staat soms agressieve reacties oproepen. “Sinds een jaar kunnen sommige mensen niet het onderscheid maken tussen fictie en werkelijkheid.” Onlangs is een medewerker agressief benaderd omdat de naam op zijn kleding stond. Ook is uit voorzorg het logo van het gebouw gehaald uit vrees dat het zou worden aangevallen toen er werd gedreigd met rellen op het Mediapark.

Afgelopen oktober besloot de NOS om de satellietwagens niet meer voorzien van het logo, omdat NOS-medewerkers steeds vaker last hebben van intimidatie en bedreigingen.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.