word studentlid

— woensdag 3 juni 2020, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Bluspoging Zuckerberg over Facebook-beleid rond Trump heeft tegenovergesteld effect

Bluspoging Zuckerberg over Facebook-beleid rond Trump heeft tegenovergesteld effect
Eind mei stelde Zuckerberg op Fox News dat hij niet 'de scheidsrechter van de waarheid' wil spelen | Zuma Press

Eind mei plaatste Twitter voor het eerst een feitelijke correctie op een tweet van de Amerikaanse president Trump. Trump tekende nauwelijks een dag later een decreet om de sociale media aan te pakken. Facebook houdt zich in deze fundamentele discussie afzijdig, tot woede van eigen werknemers. Laatste wijziging: 3 juni 2020, 09:45

Topman Mark Zuckerberg probeerde gisteren die gemoederen te sussen en uit te leggen dat er ‘grondig werk’ vooraf ging aan het ‘moeilijke besluit’ dat Trumps posts op het Facebook-platform geen voorwaarden schonden en dus geen correctie behoeven.

In een post stelde Trump onder meer dat wanneer het plunderen begint, er ook wordt geschoten - een zin met een beladen geschiedenis.

Honderden Facebook-werknemers legden gisteren hun werk neer uit protest over de voorkeursbehandeling van Trump. Enkelen besloten niet langer voor Facebook te willen werken. Een van hen, software-ontwikkelaar Timothy Aveni, zegt dat Facebook bij elke escalatie van Trump excuus op excuus stapelt en de regels oprekt, zodat ze niet hoeven te handelen op de steeds gevaarlijkere retoriek.

Burgerrechtenbewegingen hebben hun verbazing uitgesproken over het besluit om Trumps posts zelfs niet van een label te voorzien. De New York Times stelt dat de video-conferentie van Zuckerberg, bedoeld om iedereen te tegemoet te komen en te kalmeren, enkel tot meer onrust heeft geleid.

“Het is duidelijk dat het onbegonnen werk is om Zuckerberg van gedachten te laten veranderen”, aldus een werknemer. Meer bij New York Times

HBO’s Last Week Tonight besteedde afgelopen zondag aandacht aan stemmen per mail, dat in feite al honderden jaren mogelijk is en gebruikelijk in het Amerikaanse leger:

Bekijk meer van

Trump Mark Zuckerberg Facebook

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.