word studentlid

— dinsdag 6 oktober 2020, 15:16 | 0 reacties, praat mee

Woordvoerster Witte Huis test positief op coronavirus

Woordvoerster Witte Huis test positief op coronavirus
Kayleigh McEnany staat afgelopen zondag pers te woord bij het Witte Huis - © Erin Scott / Reuters

UPDATE De woordvoerster van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, is ook positief getest op Covid-19. Dat meldt ze in een verklaring op Twitter. Maandag werd al bekend dat meerdere journalisten die werken in Witte Huis besmet zijn. Inmiddels blijkt familie van een Witte Huis-verslaggever ook positief te zijn getest.

McEnany benadrukte dat ze vanaf donderdag, de dag dat bekend werd dat de Amerikaanse president Donald Trump het virus onder de leden heeft, “consequent” negatief had getest en geen symptomen ervaart.

McEnany is de laatste medewerker van het Witte Huis die positief test op het coronavirus, wat volgens CNN bijdraagt aan vragen over hoe wijdverbreid de uitbraak in het Witte Huis zal worden. Negen mensen die in de nabijheid van Trump wonen en leven zijn nu positief getest. 

Ze stond de afgelopen dagen twee keer de pers te woord zonder mondkapje, ook nadat bekend werd dat Trump en anderen positief waren getest op het virus. Volgens CNN zijn ook twee naaste medewerkers van McEnany positief getest. Persmedewerkers van het Witte Huis werken nu thuis, zei een ambtenaar, maar sommige essentiële werknemers zijn nog steeds in het Witte Huis.

Maandag werd ook bekend dat meerdere Witte Huis-verslaggevers positief getest. Inmiddels blijkt de vrouw van Witte Huis-verslaggever Michael D. Shear van The New York Times en CNN ook positief te zijn getest.

Shear geeft in een interview met CNN ook aan dat er niemand van het Witte Huis contact met hem heeft opgenomen en heeft gevraagd met wie hij contact heeft gehad. Meer bij CNN / BBC / Huff Post

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.