— woensdag 16 januari 2019, 10:09 | 0 reacties, praat mee

Facebook kondigt journalistiek fonds van 300 miljoen dollar aan

Een van de ontelbare serverruimten van Facebook | Facebook

Facebook heeft aangekondigd dat het een fonds voor journalistieke projecten gaat optuigen ter waarde van 300 miljoen dollar. Een deel van die gelden zal ook in Europa worden uitgegeven, meldt Het Financieele Dagblad.

De komst van het fonds werd door Facebooks vice-president voor samenwerking met nieuwsorganisaties Campbell Brown aangekondigd. Brown stapte twee jaar geleden over van CNN naar Facebook. Het is volgens haar niet de bedoeling dat uitgevers afhankelijk worden van het fonds, maar het geld kunnen gebruiken om nieuwe inkomstenstromen te ontwikkelen.

De eerste gesprekken over verdeling van de fondsen zullen dit voorjaar beginnen. Projecten zullen veelal maatwerk zijn, aldus Brown. Het fonds zal vermoedelijk gelijkenissen vertonen met het Google Digital News Initiative, waarbij de zoekgigant de laatste jaren 150 miljoen euro uitgaf aan Europese innovatieve nieuwsprojecten.

Het laatste geld werd in april 2018 toegekend. Het Facebook-fonds kan daarmee een soort continuering vormen, al is dus onduidelijk hoeveel van die 300 miljoen dollar hier wordt uitgegeven. Meer bij het FD

Bekijk meer van

verdienmodellen Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.