training eu starters

— woensdag 11 januari 2017, 13:45 | 0 reacties, praat mee

CNN-anchor Campbell Brown naar Facebook

Alberto Estevez / EPA

Facebook heeft CNN-nieuwslezer Campbell Brown aangetrokken als het nieuwe hoofd van de afdeling die samenwerking met nieuwsorganisaties coördineert. Brown kondigde aan nieuwsbedrijven te willen helpen om effectiever met Facebook om te gaan en het bereik op het platform te vergroten. Laatste wijziging: 16 januari 2017, 10:57

“We zien momenteel een enorme transformatie in de nieuwsmarkt - zowel wat betreft de wijze waarop mensen het nieuws consumeren en in de manier waarop verslaggevers het nieuws verspreiden”, aldus Brown.

New York Magazine schrijft dat Browns aanstelling vooral interessant is omdat ze zich juist niet redactioneel met de journalistieke uitdagingen van Facebook gaat bezighouden, maar puur met business development.

De rol die Facebook speelt in het verspreiden van nepnieuws - en waar eigenlijk een hoofdredacteur of ombudsman zou moeten worden aangesteld, aldus New York Magazine - staat niet ter discussie. Ook is het volgens New York een teken aan de wand dat Facebook een televisiejournaliste heeft ingehuurd.

Het platform zou meer met live video en televisie willen doen, waarbij de expertise van Brown (die voor CNN ook bij NBC werkte) goed van pas komt. Meer bij New York Magazine

Bekijk meer van

Transfers Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.