— dinsdag 25 april 2017, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Media keren zich af van Instant Articles

Instant Articles

Een jaar nadat Facebook Instant Articles openstelde voor alle uitgevers ter wereld, beginnen steeds meer media af te haken. Met de functionaliteit kunnen nieuwsorganisaties rechtstreeks artikelen bij het sociale netwerk publiceren, iets dat volgens het bedrijf het bereik en de snelheid vergroot.

Nadat eerder al The New York Times ermee stopte, ziet ook de Britse krant The Guardian er geen heil meer in. De opbrengsten via de platforms van Facebook en Apple zouden tegenvallen in vergelijking met wat uitgevers via hun eigen sites binnen krijgen. Ook titels als de The Wall Street Journal, BBC News, National Geographic maken nauwelijks nog gebruik van Instant Articles.

The Guardian stopt ook met het gebruik van Apple News, het nieuwsplatform van Apple. Aan Digiday meldt The Guardian dat de krant zich meer gaat richten op het werven van abonnees via de eigen site. De Britse krant blijft wel gebruik maken van Google’s AMP, de versnellingstechniek voor mobiele pagina’s van Google. De concurrent van Instant Articles levert The Guardian veel meer bezoek op.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.