training eu starters

— vrijdag 19 mei 2017, 14:18 | 0 reacties, praat mee

EU past regels geoblocking aan: toegang tot streamingdiensten vergroot

Europeanen kunnen voortaan online diensten als Netflix en Spotify in andere landen bekijken en luisteren als ze daar op vakantie zijn. Dat is een gevolg van nieuwe wetgeving het Europees Parlement heeft aangenomen, die de portabiliteit van online content toestaan. Laatste wijziging: 22 mei 2017, 13:31

Volgens het nieuwe voorstel verdwijnt dan geoblocking - het beperken van toegang tot online (beeld)materiaal gebaseerd op de geografische locatie van de gebruiker. De goedkeuring is wel beperkt tot online diensten als films, tv-series, muziek, games, of sportevenementen waar de gebruiker in eigen land voor heeft betaald.

Satellietdiensten zullen niet grensoverschrijdend werken en abonneren op content in andere EU-landen is ook nog steeds niet mogelijk, dat heeft veelal te maken met lokale auteursrechten.

Misbruik moet worden voorkomen doordat providers “effectieve en redelijke” maatregelen mogen nemen om na te gaan of een abonnee niet definitief is verhuisd naar een ander EU-land. Het gaat dan bijvoorbeeld om controle van identiteitsbewijzen, betalingsgegevens, openbare fiscale informatie, postadres gegevens of ip-adressen.

Volgens rapporteur Jean-Marie Cavada is het stap voorwaarts in de richting van één digitale Europese markt. Het wetsvoorstel moet nog worden goedgekeurd door de Raad van de Europese Unie. Lidstaten hebben daarna nog negen maanden om de nieuwe regels toe te passen. Een aantal commerciële aanbieders maken zich zorgen over de aanstaande versoepeling van de regels. Meer bij Broadband TV News

Bekijk meer van

vernieuwing EU

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.