— vrijdag 7 april 2017, 11:16 | 0 reacties, praat mee

Google Fact Check wereldwijd beschikbaar

De in oktober door Google gelanceerde dienst Fact check, is nu wereldwijd beschikbaar voor zowel Google Nieuws als bij de zoekresultaten.

Google begon de dienst na alle ophef over nepnieuws rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het bedrijf geeft voortaan met een label aan of een gelinkt artikel is gecontroleerd door factcheckers. Hierdoor moet duidelijk worden of het gaat om mogelijk nepnieuws. De factchecks worden niet uitgevoerd door Google, maar door externe partijen als mediabedrijven en factcheckorganisaties.

Het is een van manieren waarop Google de verspreiding van nepnieuws probeert tegen te gaan. Een andere maatregel is sites die nepnieuws verspreiden te weren van hun advertentieplatformen.

Facebook kreeg ook een flinke veeg uit de pan met betrekking tot de verspreiding van nepnieuws. Het sociale netwerk startte onlangs met de aanpak van nepnieuws in Nederland. Gebruikers kunnen melding doen van mogelijk nepnieuws, waarna wordt gecontroleerd of dit ook het geval is. Meer bij Google

Bekijk meer van

vernieuwing Google Fact check

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.