— vrijdag 16 oktober 2015, 11:25 | 0 reacties, praat mee

Drone-oorlog VS in kaart gebracht door The Intercept

Noorullah Shirzada / AFP

En weer ligt er gevoelige informatie over Amerikaans regeringsbeleid op straat. Een anonieme klokkenluider bij een inlichtingenorganisatie heeft aan online uitgave The Intercept documenten gegeven over de drone-oorlog die de VS voert. Laatste wijziging: 22 oktober 2015, 11:10

Uit ’ The Drone Papers’ blijkt dat de Amerikaanse overheid onderschat hoeveel burgersclachtoffers er vallen bij aanvallen van Amerikaanse drones op extremisten. Tussen januari 2012 en februari 2013 doodden Amerikaanse drones in het noordoosten van Afghanistan meer dan tweehonderd mensen, van wie 35 ook echt het doelwit waren. In vijf maanden tijd was 90 procent van de doden niet beoogd doelwit.

Amerika zag eerder al via klokkenluider Edward Snowden geheime informatie naar buiten komen over de afluisterpraktijken van de inlichtingendienst NSA en ook klokkenluidersite WikiLeaks legde geheime informatie bloot over de oorlog in Irak, Afghanistan en diplomatiek berichtenverkeer.

Bekijk meer van

VS The Intercept Amerika

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.