Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 18 november 2016, 13:02 | 0 reacties, praat mee

Oproep aan ambtenaren om te lekken naar Publeaks

Free Press Unlimited en Stichting Publeaks roepen ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op om informatie over de geheime prijsafspraken in de zorg te delen via lekplatform Publeaks.nl.

Aanleiding is onder andere het hoger beroep van de Open State Foundation bij de Raad van State, om inzage van de overheid te krijgen in de kosten van onze gezondheidszorg. Elk jaar stijgen de zorgkosten en daarmee de zorgpremie, onder andere als gevolg van geheime prijsafspraken over medicijnen tussen de Minister en farmaceutische bedrijven.

Dit soort geheime prijsafspraken passen niet in een transparante samenleving”, aldus Marcel Oomens van Free Press Unlimited.

Om de ambtenaren zo ver te krijgen informatie te delen zal er maandag van 8.00 tot 9.30 uur geflyerd worden bij de ingang van het Ministerie in Den Haag.

Bekijk meer van

Volksgezondheid Publeaks

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.